Fogház

2024.02.12. 06:47

A tiltás ellenére autózott Csabán, ötvenedik születésnapján állt a bíróság elé

Bár korábban huzamosabb időre eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült az a békéscsabai-újkígyósi férfi, akit a járási ügyészség a minap, pont az 50. születésnapján állított bíróság elé eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés miatt.

Licska Balázs

Azért tiltották el korábban, mert ittasan vezetett.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A  vádhatóság a férfit a tette másnapján bíróság elé vitte, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a büntetőeljárást gyorsan, időszerűen és hatékonyan fejezzék be. A férfit a Békéscsabai Járásbíróság a 2020 novemberében jogerőssé vált végzésével ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. Ennek ellenére ő – tudva az eltiltás tényéről és annak határidejéről – január 18-án Békéscsabán autózott. A rendőrök a Madách utcában megállították és intézkedés alá vonták, majd előállították és őrizetbe vették.

A mostani ügye miatt a férfit a Békéscsabai Járásbíróságon 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélték, illetve 9 évre elvették a jogosítványát. Az ítélet nem jogerős – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában