Kék hírek

2024.01.19. 09:33

Nem adott elsőbbséget a motorosnak az orosházi autós

Nem adott elsőbbséget egy kereszteződésben egy motorosnak, ezzel okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet az az autós, aki ellen közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat a minap a Gyulai Járási Ügyészségen.

Licska Balázs

Forrás: shutterstock

Az 50 éves orosházi férfi pénzbüntetésre számíthat, valamint egy időre elvehetik a jogosítványát – közölték a vármegyei főügyészségen.

A férfi tavaly október 18-án Orosházán, a Báthory utcában, a Kohán felől a Rákóczi utca felé autózott. A Báthory és a Rákóczi utca sarkán a kihelyezett jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a Rákóczi utcában neki balról jobbra közlekedő motorosnak, emiatt összeütköztek. A motoros férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, eltört az alkarcsontja.

A vádhatóság szerint az 50 éves orosházi férfi megszegte a KRESZ-ben foglaltakat. A jogszabály szerint elsőbbséget kell adni a keresztező útról érkező jármű számára a kereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen a kereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát helyeztek ki – ismertették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában