Kondoros/Békéscsaba

2024.01.02. 16:54

Boltjában is terítette a kokaint

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség egy letartóztatásban lévő, 34 éves, büntetlen előéletű, kondorosi illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfi ellen, aki az általa üzemeltetett, táplálékkiegészítőket forgalmazó üzletben is terítette a drogot.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: shutterstock

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. december 1-jén foganatosítottak kutatást a férfi békéscsabai tartózkodási helyén, illetőleg az általa működtetett üzletben; ekkor lefoglalták a férfi által korábban beszerzett és tárolt, értékesítésre szánt nagyobb mennyiségű, részben már eladásra csomagolt kábítószernek minősülő – többek között ketamin, amfetamin, metamfetamin, MDMA és LSD tartalmú – anyagokat, valamint ezek porciózására, mérésére szolgáló tárgyakat; simítózáras tasakokat, mérleget. A kábítószer-tartalmú anyagokat a férfi internetes, úgynevezett „dark webes” felületen szerezte be ismeretlen személyektől. A drogokból maga is fogyasztott, de a vádirat szerint amfetamint, illetőleg kokaint több alkalommal adott át az élettársának, illetőleg a kokainból az üzletben értékesített is.

A Békés Vármegyei Főügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozat kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül a főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a bűncselekménnyel elért bevétel erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, illetőleg kobozza el tőle a lefoglalt anyagokat, tárgyakat. A tetemes – 2,5 millió forintot meghaladó – bűnügyi költséget is a terheltnek kell majd megfizetnie a főügyészség indítványa szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában