Mezőhegyes

2023.12.23. 14:18

Veszélyes hulladék égetése miatt is felelnie kell az áldozatát felgyújtó férfinak

Veszélyes hulladékot égetett el a Battonyai Járási Ügyészség szerint, ezért, hulladékgazdálkodás rendjének megsértés miatt emeltek vádat a napokban egy 26 éves mezőhegyesi férfi ellen. A vádlott büntetett előéletű, jelenleg más ügy miatt letartóztatásban van.

Licska Balázs

A bontás után visszamaradt, veszélyes hulladéknak minősülő műanyagokat, gumiabroncsokat és kenőanyagokat részben a háza udvarának talaján, részben az udvaron álló fém hordóba pakolva elégette.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészség nemrég emelt vádat ellene aljas indokból elkövetett emberölés miatt, a vádhatóság szerint előbb meg akarta fojtani, majd felgyújtotta eszméletlen áldozatát.

A mostani esettel kapcsolatban ismertették: a férfi 2020 elején elhatározta, hogy a tulajdonosaik számára használhatatlan – és így hulladékká vált – személygépkocsikat és háztartási nagygépeket szerez meg és szállít otthonába. Azért, hogy azokat alkatrészeire bontsa, majd az így kinyert, eladható részeket értékesítse, és ebből bevétele legyen.

2020 elejétől 2021 nyaráig legalább nyolc autót vásárolt, valamint több hűtőgépet, mosógépet és egyéb elektronikai eszközt szerzett meg. Azokat mezőhegyesi házának udvarába vitte, majd ott szétbontotta. A használható alkatrészeket magánszemélyeknek, míg az egyéb értékkel bíró fémhulladékot fémfelvásárlással foglalkozó vállalkozásoknak adta el. 

A bontás után visszamaradt, veszélyes hulladéknak minősülő műanyagokat, gumiabroncsokat és kenőanyagokat részben a háza udvarának talaján, részben az udvaron álló fém hordóba pakolva elégette. A férfi ezzel engedély nélkül folytatott hulladékgazdálkodási tevékenységet.

A Battonyai Járási Ügyészségen azt indítványozták, hogy a bíróságon a férfit – tettének beismerése esetén is – ítéljék végrehajtandó szabadságvesztésre. A férfit korábban a Battonyai Járásbíróságon garázdaság miatt két évre felfüggesztve egy évre ítélték, ezért a vádhatóság azt kérte, hogy hajtsák végre ezt a büntetést is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában