Kék hírek

2023.12.01. 10:57

Nem akarták beengedi a kaszaperi presszóba, lefejelte az üzemeltetőt

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 34 éves büntetett előéletű kaszaperi férfi ellen, aki a hátsó ajtón akart bemenni a helyi presszóba és konfliktusba keveredett az üzemeltetővel.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock

Az ittas állapotban lévő férfi július 9-ére virradó éjszaka szórakozni érkezett az egyik kaszaperi presszóhoz, ahol aznap nyilvános diszkó zajlott. A szórakozóhelyre kizárólag a presszó utcafronti bejáratán keresztül, belépődíj megfizetése ellenében lehetett bemenni. Az ajtóban álló biztonsági őrök a férfi társaságában lévő egyik személyt ittassága miatt nem engedték be, ezért a vádlott és három társa hajnali 1 óra körül az udvar felőli hátsó bejárati ajtóhoz ment, hogy ott jusson be. Ám a férfiak találkoztak a presszó üzemeltetőjével, aki távozásra szólította fel őket. A terhelt és a sértett között szóváltás alakult ki, melynek során a terhelt támadólag a másik férfi felé lépett, majd lefejelte. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A Békés Vármegyei Főügyészségen ismertették, a terhelt nyilvános rendezvényen elkövetett kihívóan közösségellenes, erőszakos, rendőri intézkedést igénylő cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában