Katasztrófavédelem

2023.11.24. 10:35

Jelzett az érzékelő: három embert vittek kórházba mérgezés gyanújával Csabáról

Hárman rosszul lettek egy családi házban csütörtökön reggel Békéscsabán, a Botyánszki Pálné utcában. Békésen is riasztott az érzékelő.

dr. Nagy Szilvia

Három embert kórházba szállítottak kivizsgálásra.

Fotó: MW-illusztráció

A helyi hivatásos tűzoltók a ház lakóit kimenekítették az épületből, közben a méréseik kimutatták a mérgező szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A mentők a négy lakó közül két felnőttet és egy gyermeket enyhe mérgezéssel szállítottak kórházba. A gázszolgáltató szakemberei megtalálták a hibásan működő konvektort, amelyet ideiglenesen le is választottak a rendszerről.

Szén-monoxid okozott riadalmat csütörtökön Békésen is, egy Karacs Teréz utcai lakásban szólalt meg az érzékelő. Rosszullétre senki sem panaszkodott, az ingatlant mindenki időben elhagyta. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz emelkedettségét. A gázszolgáltató szakemberei egy meghibásodott konvektort zártak ki a rendszerből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában