Ítélet

2023.11.01. 09:45

Rejtélyes baleset Sarkadon: végrehajtandó fogházbüntetést kapott a sofőr

Vezetés közben telefonált, így ütött el Sarkadon, egy táblával és sárga fénnyel is megjelölt zebrán egy gyalogost egy sofőr még 2020-ban. Bár kiszállt a kocsiból, végül nem segített az elgázolt idős nőnek. Az ügyben a napokban született bírósági ítélet.

Licska Balázs

Két év végrehajtandó fogházbüntetést kapott a sofőr.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

 A baleset ténye egy időre rejtéllyé vált – hiszen akkor, amikor a sérült bekerült a kórházba, nem volt olyan információ, hogy közlekedési baleset áldozata lett volna –, a rendőrök azonban felderítették az esetet. A napokban a sofőrt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélték.

A baleset nagyjából három éve, 2020. november 13-án történt Sarkadon: a vádlott lakott területen belül autózott, vezetés közben azonban telefonált, nem figyelte folyamatosan a forgalmat. Ezért haladása közben 50-51 kilométer/órás sebességgel elütötte a gyalogos-átkelőhelyen áthaladó sértettet. Az ütközés következtében a sértett a 6 és fél méterrel arrébb lévő autóbuszöbölhöz zuhant.

A vádlott a balesetet követően a járművével a zebrától 37 méterre megállt, majd gyalog elindult a sértett irányába. Közben megállt egy másik sofőr, mivel észletve a földön fekvő sértettet: odament hozzá és értesítette a mentőket. Mindezt látta a vádlott is, így visszament a járgányához, beszállt és elhagyta a helyszínt. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után, két hónappal később, 2021. január 13-án elhunyt.

A Gyulai Járásbíróságon a napokban a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásában találták bűnösnek. Ezért őt 2 év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélték, valamint három évre eltiltották a közúti járművezetéstől, továbbá kötelezték az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére is – ismertették a Gyulai Törvényszéken. Közölték, hogy az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védő felmentésért fellebbezett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában