Együttműködnek

2023.11.08. 17:30

Erdélyi kollégáikkal gyakorlatoztak a kötegyáni önkéntes tűzoltók

Az erdélyi Csíkajnádról érkeztek önkéntes tűzoltók a minap Kötegyánba – ismertette Szűcs János, a Kötegyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy a szakmai programra a Nemzeti Együttműködési Alap keretében elnyert pályázat adott lehetőséget.

Licska Balázs

Közös gyakorlatot hajtottak végre Kötegyánban a helyi és a csíkajnádi önkéntes tűzoltók. Fotó: KÖTE

Elmondta, hogy tavaly Erdélyben hajtottak végre közösen egy gyakorlatot: akkor egy füsttel teli épületből mentettek sikeresen, valamint egy szabadtéri tüzet fékeztek meg. Most a közös gyakorlatra Kötegyánban kerítettek sort: ezúttal a tűzoltó laktanyánál egy pincéből mentettek eredményesen. A közös gyakorlatot, amelyben mind a helyiek, mind a vendégek részéről öten-öten vettek részt, közösen is értékelték a szakma szabályai szerint. 

Elmondta, hogy a két önkéntes tűzoltó egyesület 2019-ben kötött együttműködési megállapodást. A mostani találkozón a kötegyániak pályázatból vásárolt mászóöveket, mentőköteleket adományoztak a csíkajnádiaknak. Az eszmecsere emellett arra is esélyt teremtett, hogy egyeztessék, megfogalmazzák a jövőbeli célokat: továbbra is terveznek közös gyakorlatokat, valamint közös képzéseket és egyéb, az ifjúságot szintén érintő programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában