Vádirat

2023.11.03. 17:56

Az orosházi banda tagjai bűncselekmények elkövetésével próbáltak pénzt szerezni

Négy lopás miatt 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítéltek a minap jogerősen az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján az Orosházi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen egy 61 éves orosházi-szekszárdi férfit, aki többszörösen büntetett előéletű, ebben az eljárásban többszörös és különös visszaesőnek minősült.

Licska Balázs

A 61 éves férfit és társait végrehajtandó, valamint felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a minap. 

Fotó: shutter

Három lopást az élettársával, egy 57 éves orosházi nővel közösen követett el, őt jogerősen – négy évre felfüggesztve – két év börtönbüntetésre ítélték. Egy-egy bűncselekménynél további társuk is volt: egy 27 éves orosházi férfi és egy 26 éves nő. Őket egyelőre nem jogerősen 8 hónap és 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül kötelezték a vádlottakat arra, hogy a sértettek részére térítsék meg az okozott kárt.

A vádlottak munkaviszonnyal, legális jövedelemmel nem rendelkeztek, megélhetésüket vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből fedezték – ismertették a vármegyei főügyészségen. 

Előző év végén egy hátsó kiskapun keresztül bementek Kardoskúton egy családi ház udvarára. A nyitott tárolóból elvittek összesen 280 ezer forint értékben egy damilos fűkaszát, valamint 360 liter gázolajat, amelyet 18, egyenként 20 literes kannában tárolt a tulajdonos.

A mostani esztendő elején egy orosházi, Kisvasút utcai építési telekre jutottak be a kerítést letaposva. Feltörték a szerszámgépek tárolására szolgáló két konténert, és azokból 1 millió 150 ezer forint értékben különféle gépeket loptak el. 

A 61 éves férfi pár nap múlva visszament ugyanerre az építési telekre. Az ott lévő munkagépekből – részben a tanksapka lefeszítésével – 180 ezer forint értékű üzemanyagot eresztett le, a rongálással pedig 250 ezer forintos kárt okozott. 

Február autóval Kétegyházára mentek egy 83 éves idős férfi házához: besurrantak és 50 ezer forint készpénzt fújtak meg.

A 61 éves férfi emellett a kerítést letaposva egyedül ment be Orosházán egy családi ház udvarára, és a nyitott melléképületből elkötött egy kerékpárt, két félig töltött gázpalackot, valamint hat üveg szeszesitalt összesen 80 ezer forint értékben.

A 61 éves férfi – aki tehát most 4 év 6 hónap szabadságvesztést kapott – több alkalommal volt büntetve az elmúlt évtizedek alatt, jellemzően vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt. Legutóbb tavaly szeptember 7-én szabadult 4 év 8 hónapnyi fegyházbüntetéséből.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában