Szeghalom

2023.10.01. 14:30

Rács mögé került, mert jogosítvány nélkül autózott

Úgy ül a volán mögé rendszeresen, hogy egyáltalán nincs jogosítványa, illetve a hatóságok immár több alkalommal is eltiltották a közúti járművezetéstől. Ezért, eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt kezdeményezte a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 25 éves büntetett előéletű csökmői férfi letartóztatását.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

A Békéscsabai Járásbíróságon egyetértettek a vádhatóság indítványával, így egy hónapra el is rendelték azt a bűnismétlés ténye és annak jövőbeni veszélye miatt – közölték a vármegyei főügyészségen.

A férfit a Berettyóújfalui Járásbíróság a 2021. szeptember 25-én jogerőre emelkedett határozatával eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt – három évre felfüggesztve – hét hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint három évre évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A Berettyóújfalui Járásbíróság a május 25-én jogerőre emelkedett ítéletével ugyanilyen bűncselekmény miatt 312 óra közérdekű munkára ítélte, illetve ismét eltiltotta a közúti járművek vezetésétől 3 év 6 hónapra. A férfit legutóbb, idén július 28-án a Dabasi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként vonták felelősségre az előző nap elkövetett ugyanilyen bűncselekmény miatt.

A korábbi elítélések, illetve a gyanúsítottkénti felelősségre vonás azonban nem bírt kellő visszatartó erővel. Ugyanis a férfi a minap ismét volán mögé ült: Szeghalmon, a Tildy utcában autózott úgy, hogy nincs jogosítványa, ráadásul két bírósági eltiltás hatálya alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában