Ügyészségi hírek

2023.10.15. 07:30

Jogsi nélkül vezetett, vádat emeltek a 16 éves csabai fiú ellen

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség. A vádiratában közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 16 éves, büntetlen előéletű békéscsabai fiú ellen, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, vezetői engedély nélkül vezetett egy forgalomból kivont, hatósági jelzés nélküli autót – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

Gyemendi Réka

Forrás: Shutterstock

A fiatalkorút, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a Békéscsabai Járásbíróság a március 11-én jogerőre emelkedett végzésével engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 1 év időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől, erről a fiúnak is tudomása volt.

Ennek ellenére július 10-én, az esti órákban egy általa vásárolt, forgalomból kivont, hatósági jelzés nélküli személygépkocsit vezetve közlekedett Gyula lakott területén, a Duzzasztó utca környékén, a Fehér-Körös gátjának város felőli oldala mellett húzódó szilárd útburkolat nélküli közúton. Amikor rendőri intézkedés alá akarták vonni, a terhelt a kiérkező rendőrök elől a gépkocsit hátrahagyva elmenekült, később a Szélső utcában igazoltatták, majd előállították. 

Cselekményével megszegte a KRESZ egyik pontját, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott érvényes engedéllyel rendelkezik, és a járművezetéstől eltiltva nincs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában