Kék hírek

2023.10.10. 11:30

Egy 97 éves bácsi otthonából vitték el a pénzt Tótkomlóson

Egy 97 éves bácsit lopott meg ismeretlen társaival közösen az az 59 éves gádorosi-kevermesi nő, akivel szemben – társtettesként nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett – lopás miatt emeltek vádat a minap az Orosházi Járási Ügyészségen. A többszörösen büntetett előéletű vádlott végrehajtandó szabadságvesztésre számíthat – ismertették a vármegyei főügyészségen.

Licska Balázs

Az 59 éves nő és ismeretlen társai nagyjából egy éve, tavaly szeptember 28-án, napközben megjelentek az idős férfi tótkomlósi házánál. Miután a kaput kitámasztó vasrudat a helyéből kimozdították, bejutottak az udvarba, ott pedig az egyik ablakon lévő szúnyoghálót kiszakították, az ablakot kinyitották, és azon keresztül bementek a házba.

A lakásban kutattak, majd a szobában lévő ruhásszekrényben elhelyezett, lemezből készült, zárt pénzkazetta zárszerkezetét felfeszítették. Ezt követően elvitték a 97 éves bácsi pénzét, 820 ezer forintnyi készpénzzel távoztak. Az okozott kár nem térült meg.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy akkor is ítéljék a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, amennyiben beismeri a tettét. Emellett kötelezzék az idős férfinak okozott kár megtérítésére, valamint a nyomozás során felmerült 1 millió 650 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában