Kárfelszámolás

2023.08.24. 12:50

A vihar fákat tépett ki, napernyőket repített a tetőre a csabai Néveri-tónál

Mindent dűtött-borított a szerda délutáni vihar a békéscsabai Néveri-horgásztónál. Az orkánszerű szél fákat csavart tövestől, napernyőket tépett ki, és repített a tetőre, cserepek törtek össze. A kidőlt fák a kerítést, a villanyvezetékeket, a kamerákat is megrongálták, több mint hat órán keresztül nem volt áram.

Nyemcsok László

Kicsavart fákról is megtisztította csütörtökön a horgásztó környékét Néveri László

A szerda esti vihar elsősorban Békéscsabán és Lőkösházán okozott károkat Békésben.

– Sokféle vihart átéltem már, de ilyet még soha – ecsetelte csütörtökön a károk felmérése és a helyreállítás közben Néveri László tógazda. – Szerdán délután fél hatig gyönyörűen sütött a nap, horgásztak a vendégek, társaságok főztek. Aztán hirtelen erős szél kerekedett, akkor már be kellett menekülni fedett helyre, mert látszott, hogy ez félig sem tréfa. Orkánszerűre erősödött a vihar, ömlött az eső, és jég is hullott.
Néveri László elmondta, szerencsére személyi sérülés nem történt, mindenkit biztonságos, fedett helyen tudtak elhelyezni. Sőt, a vihar elmúltával még voltak, akik horgásztak is, valamint befejezték a főzéseket, vacsoráztak a vendégek. Ugyanakkor rengeteg a tennivaló, hogy mindent rendbe hozzanak.

A tógazda folyamatosan végzi a károk felmérését, a helyreállítást

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában