Késelés

2023.07.20. 10:01

Többször is megszúrta az apját, vádat emeltek a magyarbánhegyesi férfi ellen - videóval

Leszúrta az apját, valamint az ő segítségére siető férfit is megkéselte az a 26 éves magyarbánhegyesi férfi, aki ellen emberölés és súlyos testi sértés kísérlete miatt emeltek most vádat – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A tettes elmenekült a helyszínről, de a békéscsabai vasútállomás várójában elfogták

Fotó: Bencsik Ádám

A vádhatóság szerint a vádlott és 46 éves apja tavaly december 7-én délelőtt összeszólalkozott az utcán. A fiú azzal fenyegette meg apját, hogy megöli, majd a nála lévő 14,5 centiméter pengehosszúságú katonai késsel rátámadt. Az apa védekezésként felvett egy fahusángot, amellyel egy alkalommal a fején megütötte a fiát. A vádlott ezt követően a késsel többször megszúrta a sértettet a nyakán, a felsőtestén és mindkét combján.

Az apa – aki a szúrásoktól földre került – segítségére sietett az unokaöccse, megpróbálta tőle elhúzni a fiút, miközben a férfi a késsel őt is megszúrta egy alkalommal a bal felkarján. 

A férfi apja a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette, míg a segítségére siető rokona nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de csak a véletlennek köszönhető, hogy elmaradtak a súlyosabb sérülések. A vádlott a tette után elmenekült a helyszínről, Békéscsabán, a vasútállomáson fogták el aznap délután – részletezték a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy ha beismeri tettét, akkor is szabjanak ki az egyébként letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfival szemben halmazati büntetésül fegyházbüntetést, illetve tiltsák el közügyektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában