Károk

2023.07.24. 17:45

Megtépázta Elek egy részét a hétvégi vihar - galériával

A péntek esti vihar Eleken is végigsöpört, ráadásul nem maradéktalanul. Szelezsán György megkeresésünkre hétfőn elmondta, még a vihar estéjén, nagyjából 22 óra 30 perc körül helyre állt a rend Eleken, egyedül a televízió- és az internetkábelek javítása maradt a következő napokra.

Vásári Erzsébet

Visszaemlékezett: mintegy 500 méter széles sávban tartolt a vihar a városban, a károk így a városközpontot, a Hősök útját és a Szent István utcát érintették. Van azonban olyan része is Eleknek, ahol egy falevél sem hullott le a fákról. Szelezsán Györgytől megtudtuk, 17 óra 30 perc körül érte el a várost az ítéletidő, ami közel egy óránát tartott. Amint véget ért, körbejárták a várost, és a fent említett 500 méter széles területen észleltek pusztítást. Különösen a Hősök útján, ahol magas platán sor van, a fák pedig elég idősek. Hiába tartották karban azokat, tavaly és két éve is szakemberek vágták le az ágaikat, ahol szükséges volt, mégis akadt egy-egy nagyobb darab, ami a viharban leszakadt.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, személyi sérülés szerencsére nem történt a vihar következtében, és lakóingatlanban sem keletkezett kár. Szakadtak le azonban felsővezetékek, a platánfák ágai miatt, illetve egy helyen egy fa villanyoszlop is kidőlt, de ez utóbbiakat az áramszolgáltató szakemberei hamar javították. Így 22 óra 30 perkörnyékén már a lakosságtól sorra érkeztek az üzenetek hozzá, melyek szerint helyreállt az áramellátás. Végül elmondta, egy udvarban kidőlt továbbá egy nagyobb fenyő, de csupán a ház előtetője sérült meg, tehát az épületre nem zuhant rá. Hozzátette, bízik abban, hogy hamarosan az internet- és televízió-elérhetőség is helyreáll Eleken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában