Sikkasztás

2023.07.14. 18:00

Megszerelte, majd a tulaj tudta nélkül eladta a quadot a csabai férfi

Átvett javításra egy quadot, majd azt a tulajdonos tudta nélkül eladta. Ezért, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen egy 42 éves békéscsabai férfi ellen.

Licska Balázs

A vevő nem tudott arról, hogy a quad nem azé, akitől vette.

Fotó: Shutterstock

A vádhatóság indítványa alapján próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat a vádlott, emellett a tulajdonosnak okozott kárt is meg kell majd térítenie.

A férfi 2019 áprilisában vett át a sértettől egy – korábban Németországban vett, működésképtelen, érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkező, legalább 800 ezer forintot érő – quadot, hogy azt javítsa meg. A vádlott el is végezte a kért munkákat. Ezután azonban a gépjárművet nem adta vissza a tulajdonosának. A quadot a sértett tudta és beleegyezése nélkül meghirdette különböző internetes felületeken, és végül 2020. április 14-én Békéscsabán el is adta 1,1 millió forintért. A vevő nem tudott arról, hogy a quad nem a vádlotté. A bűncselekménnyel okozott 800 ezer forintos kár nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában