Közbiztonság

2023.07.20. 09:28

Egy hónapra átlagosan egy bűneset jut Sarkadkeresztúron

Két-két lopás és csalás, egy-egy rongálás, garázdaság és lakásbetörés szerepel a mérlegben.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

Továbbra is megfelelő a közbiztonság Sarkadkeresztúron. Ahogy 2021-ben, úgy tavaly szintén 12 bűncselekményt regisztráltak a faluban. Azaz átlagosan egy hónapra egy eset jut – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, amelyen a Sarkadi Rendőrkapitányság beszámolt előző évi tevékenységéről.

Két-két lopás és csalás, egy-egy rongálás, garázdaság és lakásbetörés szerepel a mérlegben. A közterületen elkövetett esetek száma csökkent, 2021-ben öt, míg 2022-ben három fordult elő.

A rendőrségi tájékoztató szerint a körzeti megbízottak kiváló kapcsolatban vannak az önkormányzattal, a helyiekkel, a polgárőrökkel, és a Sarkadi Rendőrkapitányság illetékességi területén Sarkadkeresztúron működik az egyik legjobban szervezett és legaktívabb polgárőr egyesület.

Ami a közlekedés biztonságát illeti: a falu területén tavaly és két éve is egy személysérüléses baleset történt: a tavalyi könnyű, a korábbi súlyos sérüléssel végződött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában