Verekedés

2023.07.04. 09:44

Apa és fia ütötte-rúgta a férfit Szanazugban

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 64 éves dobozi férfi és 34 éves fia ellen, akik ismeretlen társaikkal a szanazugi kempingben bántalmazták a sértettet.

Papp Gábor

Garázdaság gyanúja miatt indult eljárás

Forrás: Shutterstock

A sértett a párjával és a barátaival tavaly július 2-án Szanazugban tartózkodott, majd éjszakára egy bungalót béreltek. A délután folyamán a sértett megkérte a barátait, hogy hagyják kettesben őt a párjával. A sértett ismerősei a kérést elfogadták, azonban rövid idő múlva sem távoztak, amely miatt közöttük vita alakult ki, a sértett pedig ideges lett. A sértett a környéken történő folyamatos mozgás miatt azt feltételezve, hogy továbbra is a barátai tartózkodnak a közelben, egy alkalommal hangosan a „takarodjatok már innen” szavakat kiabálta. Ezt követően rövid idő múlva, minden előzmény, kopogás vagy köszönés nélkül a társasághoz nem tartozó fiatalabb férfi a bungalóba lépett, amely miatt őt a sértett egy alkalommal, ököllel arcon ütötte.

Ezt követően a férfi távozott az épületből, a történteket elmondta apjának, majd az eljárás során ismertté nem vált társaikkal együtt visszamentek a bungalóhoz. Miután a két férfi és társaik beléptek az épületbe, a sértetthez mentek és őt testszerte azonnal ütni-rúgni kezdték. A jogos védelmi helyzetben lévő sértett megpróbált a támadásnak tettlegesség alkalmazásával ellenállni, azonban a férfiak megragadták és akarata ellenére a bungalóból a bárki által szabadon megközelíthető, nyitott kemping területére húzták, ahol a földre került. A sértett épületből történő kihúzása közben, őt a fiatalabb férfi idővel elengedte, majd a sértett védelmére kelő párját az idősebb férfi egyszer tenyérrel arcon ütötte, és az épület falának lökte.

Ahogy a sértett elhagyta az épületet, őt a földön a férfiak tovább bántalmazták, a teste különböző pontjain meg nem határozható alkalommal lábbal megrúgták. A rúgások legalább egy-egy alkalommal a sértett nyakát, illetve orrát, valamint legkevesebb egyszer a teste bal oldalát érték. Rövid idő múlva ismeretlen személy megkérdezte a sértettet, hogy „lenyugodtál már?”, majd a további tettlegességgel a két férfi és társaik felhagytak és a helyszínről távoztak.

A bántalmazás következtében a sértett mind könnyű, mind súlyos testi sérüléseket szenvedett. A két férfi és társaik erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat vagy megbotránkozást keltsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában