Szarvas

2023.06.23. 12:37

Pár óra alatt kerékpárokat, kéziszerszámokat, aprópénzt, kocsit fújt meg

Kerékpárokat, kéziszerszámokat, aprópénzt és egy kocsit is ellopott az a férfi, aki elmondása szerint rossz buszra szállt, így került Szarvasra – írta közleményében a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: police.hu

A 20 éves kecskeméti férfi, aki tavaly november 21-én az éjszakai órákban a gyanú szerint több bűncselekményt is elkövetett a településen, busszal érkezett Szarvasra. Elmondása szerint eredetileg Nagykőrösre indult el egy barátjával, de véletlenül rossz járatra szállt fel, és ittassága miatt el is aludt út közben. Csak a végállomáson vette észre, hogy nem jó helyen jár, barátját pedig már nem találta. Haza akart jutni, de nem volt pénze, így elhatározta, hogy lopni fog. Az állomás környékéről elvitt egy biciklit, hogy haza tudjon tekerni Kecskemétre. Aztán az egyik utcában aztán észrevett egy autót, aminek tárolórekeszében aprópénz volt.

Téglával betörte a kocsi ablakát és kivette az érméket. Ezután átmászott egy közeli ház kerítésén és az egyik melléképületből ellopott egy szerszámgépet, majd egy másik ház tárolójából italokat és horgászfelszerelést vett magához. Tovább járva az utcákat az egyik családi ház udvaráról magával vitt egy kerékpárt, elmondása szerint azért, mert jobbnak és erősebbnek látszott, mint amit korábban az állomásról lopott. Úgy gondolta azzal könnyebb lesz majd hazatekernie, és utána drágábban el is tudja adni. Nem sokkal később Szarvason az egyik parkolóban egy nyitott kocsira bukkant, tulajdonosa benne felejtette az indítókulcsot. A férfi kinyitotta az autót, bepakolta a korábban ellopott dolgokat és elindult haza a járművel. Annak ellenére vezetett, hogy soha nem volt jogosítványa, és ittas is volt. Nem jutott messzire, a szarvasi rendőrök egy közeli utcában megállították. 

A rendőrségen elmondták, hogy az eljárás során minden sértett visszakapta az értékeit, a férfi ellen pedig lopás, ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele és engedély nélküli vezetés miatt is eljárás indult. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában