Szarvas

2023.06.23. 11:55

13 évnél hosszabb időre küldenék rács mögé a fagyállós apósgyilkost

A Szegedi Fellebviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az apósát fagyálló folyadékkal megmérgező szentesi férfi büntetésének súlyosítását indítványozta. A Gyulai Törvényszék az elkövetőt előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock

Az ügyben elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el, az ítélet szerint a szentesi férfi nem tudta elviselni apósa italozó életmódját, ezért arra jutott, hogy megmérgezi; 2021 januárjában az otthonában tartott gyomirtó folyadékot pálinkával keverte össze, majd a mérgező elegyet elhelyezte az apósa postaládájában. Ajándékpapírba csomagolta, mintha azt a férfi ismerősétől kapta volna. Az após elfogyasztotta az italt, azonban az alacsony koncentráció miatt nem szenvedett mérgezést. A férfi nem tágított a tervétől, és 2021 szeptemberében ismét megpróbálkozott apósa megölésével. Tisztán fagyálló folyadékot öntött egy üvegbe, hogy biztosra menjen. A mérgező elegyet ekkor is egy ismerőstől kapott ajándéknak álcázta, elvitte az apósához és a hűtőbe tette. Az áldozat beleivott a folyadékba, amelytől már az éjszaka folyamán rosszul lett, majd a kórházba szállítását követően a megfelelő orvosi ellátás ellenére is életét vesztette.

A Gyulai Törvényszék az elkövetőt előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért és a cselekmény téves minősítése miatt, a férfi és a védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését módosítva, azt kizárólag a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében tartotta fenn. A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában