Vésztő

2023.05.03. 15:09

Harmincöt alkalommal vonultak a tűzoltók

Harmincöt alkalommal vonultak Vésztőre tavaly a szeghalmi hivatásos tűzoltók – ismertette a képviselő-testület nemrég tartott ülésén Túri János tűzoltó alezredes, a szeghalmi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

L. B.

Fotó: Shutterstock

Ebből 15-ször tűzeset, 12-szer műszaki mentés miatt, hét esetben téves jelzés fordult elő – amikor tűzjelző berendezés adott jelet –, illetve egyszer szándékosan megtévesztő jelzést kaptak, ami azt jelenti, hogy nem valós esethez kérték őket. Kiemelte, hogy a hatályos jogszabályok és belső szabályzatok alapján végezték a munkát az előző évben is, és a háború adott feladatot nekik is a menekültek fogadása, ellátása kapcsán.

Karakas Anikó polgármester hangsúlyozta, hogy részletes beszámolót kaptak a tűzoltó-parancsnokságtól, és hozzátette, hogy a szárazság miatt az előző év rendkívüli volt. Az ülésen Szabó Sándor önkormányzati képviselő felvetette, mi szükséges egy önkéntes tűzoltó egyesület létrehozásához, a szakember erre is teljes körű választ adott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában