Felfüggesztett börtönbüntetés

2023.04.26. 09:35

Nagyszülei kertjében termesztette a kannabiszt a kunágotai férfi

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján kilenc hónap időtartamú, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 23 éves, büntetlen előéletű, kunágotai férfit, aki nagyszülei házának kertjében termesztett kendernövényeket.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét is, ezen felül elkobozta a nála talált tizenhárom tő kannabisz növényt, illetőleg kötelezte őt az eljárás során felmerült, 260 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

A fiatal férfi tavaly ismeretlen személytől kannabisz növénymagokat szerzett meg, amelyeket Kunágotán, a nagyszülei tulajdonát képező családi ház általa művelt kertjében a kukorica növények közé elültetett és azokat rendszeresen gondozta, locsolta. Tavaly július 6-án a rendőri intézkedtek a helyszínen, amelynek során 13 egyed kannabisz növényt találtak és foglaltak le, amelyeket a férfi saját fogyasztásra termesztett. A férfi vett vizeletmintából is kimutatható volt a kenderből készült kábítószerek hatóanyaga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában