Bizottsági ülés

2023.04.17. 20:34

Hatan haltak meg három balesetben úgy Békésben, hogy nem voltak bekötve

A múlt évi baleseti helyzetet, adatokat értékelte, valamint tavalyi tevékenységét ismertette hétfő délután a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság (VMBB) Békéscsabán, a főkapitányság épületében. Hudák Pál ezredes, Békés vármegye rendészeti főkapitány-helyettese, a bizottság elnöke köszöntője után elmondta, Dobókői György társelnök nyugdíjba vonulását követően távozott a társelnöki tisztségből, feladatkörét Séllei Zoltán vette át.

Ny. L.

A tavalyi baleseti adatokat is elemezték, képünkön Dobókői György, Hudák Pál, Vörös Ferenc és Pelleg József alezredes, a Békés vármegyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője

Fotó: Bencsik Ádám

Hudák Pál kitért arra, tavaly Békésben 15-ről 14-re csökkent a halálos szerencsétlenségek száma, és 19-en haltak meg az utakon. Hozzátette, az utolsó három tragédiában hatan vesztették életüket, de egyikük sem használt biztonsági övet. Csökkent a súlyos balesetek száma is, 137-ről 118-ra, viszont 303-ról 342-re emelkedett a könnyű sérüléses baleseteké.

Az ülésen Pardi Ildikó alezredes, a bizottság titkára a múlt évi baleset-megelőzési tevékenységüket ismertette. Számos rendezvényt, előadást, vetélkedőt tartottak minden korosztálynak. Példaként említette a Közlekedik a család és a Ki a mester két keréken? vetélkedőket, a Biztonság Hete programsorozatot, a Megvilágosodás napját, a Látni és látszani kampányukat.

A rangos elismerést kiérdemlők és átadók: Hudák Pál (balra), Tóth Krisztina, Dobókői György, dr. Bíró Mariann, dr. Szombati Andrea és Vörös Ferenc. A felvételről hiányzik Gyarmati Sándor és Benkő Mihály 

A tájékoztatók után Hudák Pál elmondta, idén 30 éves az Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB), és ebből az alkalomból dr. Kuczik János Zoltán vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főkapitány-helyettese, az ORFK-OBB elnöke Békésben is elismerésekkel jutalmazott szakembereket. A közlekedésbiztonság javítása érdekében végzett kiemelkedő munkáért, az ORFK-OBB baleset-megelőzési tevékenységének támogatásáért hatan kaptak Békésben ezüst emlékérmet és díszoklevelet. 

Mégpedig dr. Bíró Mariann, a Gyulai Járásbíróság bírája, dr. Szombati Andrea őrnagy, a Békés vármegyei főkapitányság sajtószóvivője, Tóth Krisztina főhadnagy, a mezőkovácsházi kapitányság baleset-megelőzési előadója, Dobókői György, Benkő Mihály közlekedési szakember és Gyarmati Sándor, a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségének elnöke. Az elismeréseket Vörös Ferenc ezredes, Békés vármegye rendőrfőkapitánya és Hudák Pál adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában