Utcai vita

2023.04.07. 10:35

Hangszórót akart rabolni az orosházi férfi, lopásért kell felelnie

Rablás bűntettének kísérlete és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 23 éves, büntetett előéletű, orosházi férfi ellen, aki erőszakkal akarta elvenni egyik ismerősétől annak hangszóróját. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Ny. L.

A férfi nyakában lógó hangszórón ment a vita. Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott tavaly június 4-én hajnali 3-4 óra között egy ismerősével Orosházán, a Szent István utcában csatlakozott egy italmérő hely előtt álldogáló baráti társasághoz, amelynek tagja volt a sértett férfi is. A társaság gyalogosan a Szőlő körút felé indult, tőlük tíz méterre lemaradva követte őket a terhelt, a társaságában lévő férfi, illetőleg a sértett.

Az ügyészség szerint a vádlott a séta közben többször kérte a sértettet, hogy adja át neki a nyakában lógó, hangosan szóló, 110 ezer forint értékű hangszórót. Miután ő ezt megtagadta, a férfi megfogta a berendezést, és azt maga felé húzva akarta elvenni. Közben meg is fenyegette, hogy ha nem adja át neki a hangszórót, lefejeli őt.

A sértett nem hagyta magát. Az eszköz oda-vissza húzkodása 3-4 perc után abbamaradt, majd tovább gyalogoltak. Egyik pillanatban a vádlott – kihasználva a sértett figyelmetlenségét – erőszak alkalmazása nélkül hirtelen levette a sértett nyakából a hangszórót, a sajátjára akasztotta, és a férfi kérésére sem adta vissza. Ekkor a sértett a barátaihoz visszaérve értesítette a rendőrséget. A férfi a hangszórót elrejtette egy bokorban, ahonnan a rendőrök lefoglalták, majd kiadták tulajdonosának, így az okozott kár megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában