Katasztrófavédelem

2023.03.13. 13:37

Szombatra és vasárnapra is jutott egy-egy kéménytűz Békésben

Két családi ház kéményében is meggyulladt a lerakódott korom az elmúlt hét végén Békés vármegyében.

Beol.hu

Fotók: katasztrofavedelem.hu

Egy családi ház kéményében a lerakódott korom gyulladt meg szombat délelőtt Gyulán, az Újélet utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a kéményből az izzó részeket eltávolították, majd a kéményt és környezetét egy hőkamera segítségével átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg – olvasható a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Szintén egy családi ház kéményében a lerakódott korom gyulladt meg vasárnap reggel Sarkadon, a Retek utcában. A gyulai hivatásos tűzoltók az égő, valamint izzó égéstermékeket a kéményből eltávolították, majd a füstelvezető teljes szakaszát egy hőkamera segítségével átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a kémény felülvizsgálatáig az épület fűtése továbbra is biztosított maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában