Drimba Tibor

2023.02.07. 06:55

A bűnmegelőzés lesz a téma az orosházi fiataloknál

A gádorosi Drimba Tibor folytatja azt a fiataloknak összeállított prevenciós előadássorozatát, ami 10 éve töretlen népszerűségnek örvend. Maroslele polgármestereként se hagyott fel e megelőző tevékenységével. Február 8-án Orosházán tart bűnmegelőzési előadást.

Cs. I:

Drimba Tibor

Békés vármegyében először szülőfalujában, Gádoroson találkozott az iskolásokkal, most visszatér Békésbe. Az orosházi Eötvös iskola fiataljai várják szerdán. Drimba Tibor 18 éven át dolgozott a büntetés-végrehajtásban, ezért döntött úgy, még 2013-ban, hogy prevenciós jelleggel diákokkal ismerteti meg korábbi tapasztalatait.

Előadásait bemutatókkal is színesíti (ha a gyerekek látják például, hogy kattan a bilincs, az mindennél szemléletesebb), illetve bevonja a diákokat interaktív módon az ismeretszerzésbe, a beszélgetésekbe, miközben számos büntetés-végrehajtási kényszerítő eszközt is megmutat.

Egy hírportálunknak adott interjúban korábban így nyilatkozott karitatív, ifjúságsegítő munkájáról: – Nagyon sokat tapasztaltam, láttam életutakat, lecsúszott fiatalokat, akiknél a függőség kikövezte a börtönbe vezető utat. Háromgyermekes édesapaként magam is elgondolkodtam azon, mennyi mindent nem tudnak a fiataljaink arról, hogy milyen következményei vannak, lesznek annak, ha például életük részévé válik a füves cigi, annak a bármi áron való beszerzése.

Vagy a kíváncsiság, meg a haverok hatása hová sodorhatja őket, miközben lehet, otthon hegyi beszédeket tartanak a szülők, ám a srácok egy vállrándítással lerázzák a dörgedelmeket. Elhatároztam, közéjük megyek. Elmesélem nekik, mivel jár, ha már nem képesek megálljt parancsolni maguknak a lejtőn: mi vár rájuk a börtönben. Valahogy így kezdődött...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában