Drimba Tibor

2022.05.04. 09:39

Bűnmegelőzési tanácsaival járja az országot az orosházi születésű szakember

A Magyarország sikeres személyiségei című kiadványban megjelent az orosházi születésű, gádorosi kötődésű, a büntetés-végrehajtásban sok évig dolgozó, családjával Maroslelén élő és a 2019-es önkormányzati választásokon Maroslele polgármesterévé megválasztott Drimba Tibor­.

Cs. I.

Polgármesterként is folytatja segítő tevékenységét /Fotó: BMH/

Az enciklopédia célja, hogy a példás életutakra ráirányítsa a figyelmet. Drimba Tibort a bűnmegelőzés terén végzett munkája kapcsán keresték meg. A közéleti szerepvállalása mellett ugyanis folyamatosan tart előadásokat fiataloknak (Békés megyében is), ráirányítva a figyelmüket olyan valós, mindennapi veszélyekre, amikre ők talán csak jó buliként tekintenek, és nem számolnak a törvényi következményekkel. A szakember elárulta, a büntetés-végrehajtás intézményétől sem szakadt el teljesen, segíti a rabokat és a volt kollégáit is tevékenysége során. 

– Az enciklopédia 6. kiadásával elértem, hogy az én életutam is elérhetővé vált 17 magyarországi könyvtárban. Megragadok minden fórumot, alkalmat és lehetőséget, ami lehet apró lépés, hogy biztonságosabb legyen gyorsan változó világunkban az élet. 

– Mindig érzékenyen reagáltam mások problémáira, és folyamatosan keresem a megoldásokat is. Ezért vállalkoztam arra évekkel ezelőtt, hogy önkéntesség keretein belül segítsem a társadalmi problémák megoldását. Egyik legnagyobb eredménye életemnek, hogy sikeresek a bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadásaim országszerte, amiket gyermekek és felnőttek részére tartok.

Több száz találkozás van mögöttem, több ezer résztvevővel – mesélte. Munkájához nagy segítséget jelentett, amikor Novák Katalin (még miniszterként) támogatásával 400 ezer forint összegben eszközöket kapott a Tempus Alapítványon keresztül­. 

– Erre azért volt szükség, mert mindig arra törekedtem, azonos minőségű előadásokat nyújtsak mindenütt. Ezzel a technikai segítséggel ez biztosított lett számomra. Alapelvem: ha van lehetőségünk segíteni a társadalom jobbá tételén, akkor az egyben kötelességünk is – tette hozzá a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában