Félrevezetés

2022.12.13. 10:49

Hiba csúszott a betörés forgatókönyvébe Pusztaottlakán

Betörtek a házába, ezt állította egy férfi Pusztaottlakán. Gondosan meg is rendezte a bűncselekményt, de végül beismerte: nem lopták meg. Azért, mert nem mondott igazat, büntetőeljárás indul ellene.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra 2022. december 7-én bejelentést tett egy férfi arról, hogy betörtek a pusztaottlakai házába és elvitték az előző nap a bankból felvett fizetését. Az ügyben nyomozás indult, de kiderült, hogy nem történt bűncselekmény – olvasható a police.hu közleményében.

A férfi hétfőn elismerte, hogy csak kitalálta, megrendezte a történetet. A fizetése nagy részéből ugyanis tartozásait rendezte, és nem akarta, hogy a felesége megtudja, valójában mire ment el a pénz. 

Ezért kitalálta, hogy egy időre a kisgyermekükkel otthon lévő nőt elhívja otthonról. Meg is kérte egyik ismerősüket, hogy 2022. december 7-én reggel vigye be őket autóval Békéscsabára. Mikor már a nő a gyermekkel a kocsiban ült, azzal az ürüggyel, hogy a házban hagyta a táskáját, visszament, és csinált egy kis felfordulást. A konyhában kiborította azt a korsót, amiben a pénzt szokták tartani, majd a bejárati ajtót bezárta és megrántotta, így a zár eltört, az ajtó kinyílt. Úgy hagyta, és elmentek Békéscsabára.

Amikor hazaértek, úgy rendezte, hogy először a nő menjen be az udvarra és ő vegye észre, mi történt. A férfi ellen a rendőrség hatóság félrevezetése miatt büntetőeljárást indít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában