Kék hírek

2022.12.29. 18:17

Hamis vád: tüskés gallyakon át cibálták a rendőrök az orosházi férfit

Hivatali bűncselekmény elkövetésével vádolt meg valótlanul három rendőrt is egy 38 éves orosházi férfi a járási ügyészség szerint. A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfi végrehajtandó börtönbüntetésre számíthat.

N. Sz.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfival szemben szexuális erőszak miatt volt folyamatban büntetőeljárás az Orosházi Rendőrkapitányságon, ám a szabályszerű idézés ellenére a kihallgatásán nem jelent meg, ezért előállították.

A rendőrök tavaly, egy nyári napon a férfi tartózkodási helyére mentek, ahol férfi felesége azt állította, hogy férje nincs az ingatlanban. De végül az egyik melléképületben felhalmozott rongyok és szemét alatt megbújva megtalálták a vádlottat, aki hirtelen felugrott és menekülni próbált. 

Erre rendőrök földre kényszerítették, majd a kezeit hátrabilincselték. A férfi ekkor nem állt ellen, a rendőrök a vádlottat nem bántalmazták, így az intézkedés során sérülése sem keletkezett.

Ennek ellenére a férfi az elfogását követően több mint egy hónappal a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának írt beadványában valótlanul azt állította, hogy az elfogásakor az orosházi rendőrök megütötték és tüskés gallyakon húzták végig, miután pedig a bántalmazását szóvá tette a rendőrségen, nem hívtak hozzá orvost.

A valótlan tartalmú beadvány alapján a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, azt viszont később bűncselekmény hiányában megszüntetették, mivel kiderült, hogy a férfi a rendőröket hamisan vádolta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában