Felfüggesztett börtön

2022.10.17. 07:01

Kislánya szeme láttára szorított kést élettársa nyakához egy végegyházi férfi

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 6 hónap időtartamú, 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 51 éves büntetlen előéletű végegyházi férfit, aki rendszeresen kislánya szeme láttára szidalmazta és bántalmazta élettársát – tájékoztatta közleményében portálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

P. G.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Mint a részletekről megtudtuk, az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfi szülői felügyeleti jogát a kislány vonatkozásában megszüntette, illetőleg 2 évre eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna. Az eljárás során felmerült, közel 120 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie.

A vádbeli időszakban a férfi és élettársa közösen nevelték végegyházi otthonukban a férfi kiskorú leánygyermekét. Ugyanakkor a férfi, aki a kiskorú gyermek nevelésére, felügyeletére és gondozására volt köteles, e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegte azáltal, hogy 2017 nyarától 2021 májusáig a gyermek 4-9 éves koráig napi rendszerességgel italozó életmódot folytatott, ittas állapotban élettársával és a kislánnyal veszekedett, őket trágár szavakkal hangosan szidalmazta, illetőleg az élettársát több alkalommal a kiskorú sértett szeme láttára lökdöste. 

A veszekedések miatt a nő a kislánnyal rendszeresen családtagjaihoz, valamint a szomszédokhoz menekült. Tavaly május 2-án, az esti órákban a veszekedés odáig fajult, hogy az ittas állapotban lévő férfi a kislány jelenlétében egy kést szorított élettársa torkához; ezután a nő és a gyermek elmentek otthonról. Néhány nap múlva a gyermeket a gyámhatóság kiemelte a családból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában