Zaklatás

2022.10.05. 11:49

Erőszakkal akart szexelni volt élettársával a füzesgyarmati férfi

Szexuális erőszak kísérlete, éjjel elkövetett magánlaksértés és a volt élettársa sérelmére elkövetett zaklatás miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 30 éves, büntetett előéletű, a cselekmény óta letartóztatásban lévő füzesgyarmati férfi ellen. A vádlott korábban éppen magánlaksértés és a volt élettársa sérelmére elkövetett zaklatás miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el az újabb, ugyanilyen bűncselekményeket.

Nyemcsok László [email protected]

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádiratból kiderül, a férfi és a sértett nő kisebb-nagyobb megszakításokkal öt évig élettársként éltek, kapcsolatukból 2019-ben egy közös gyermek is született. Viszonyuk konfliktusokkal terhes volt, többször szakítottak, majd kibékültek, végül idén áprilisban a nő úgy döntött, hogy nem kíván a férfival élni.

A terhelt Németországban dolgozott, de a hazajövetele előtt, májusban megfenyegette a nőt azzal, hogy megöli. A férfi május 25-én, hajnali egy óra után ittas állapotban megjelent a volt élettársa füzesgyarmati lakóházánál. Előzetesen nem jelezte jövetelét, de a záratlan kapun és bejárati ajtón be tudott menni a házba a sértett belegyezése nélkül.

A nő és három kiskorú gyermeke, köztük a férfival közös, kétéves kisfiú, ekkor már aludtak. A legkisebb gyermek az édesanyjával közös szobában tartózkodott. A vádirat szerint a férfi a volt élettársa mellé ült az ágyra, és megrázta, hogy ébredjen fel, majd közölte, hogy szexelni fognak. A nő egyértelműen tudomására hozta, hogy nem akar tőle semmit, és felszólította, hagyja el a házat. Mivel a sértett nem egyezett bele a szexuális együttlétbe, a férfi dühében megcibálta a haját, lehúzta az ágy mellé a földre, majd a mellkasára térdelt és megfenyegette, hogy „most kapni fogsz”. A sértett nagyon megrémült és kiabálni kezdett, erre felébredt a másik szobában alvó kilencéves kislány, átment az édesanyja szobájába, és a látottak miatt rászólt férfira, hogy fejezze be a zaklatást, és távozzon. A terhelt ennek hatására abbahagyta a sértett bántalmazását, felállt és elment, de közölte, hogy még visszatér a következő napokban.

A járási ügyészség vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelt letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Másrészt a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában indítványt tett arra, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, valamint rendelje el a vele szemben más ügyben kiszabott, egy év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában