Lezárult nyomozás

2022.09.21. 14:31

Szexmunkára kényszerítettek kizsákmányolt nőket

Kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket kényszerített prostitúcióra a gyanú szerint egy kötegyáni nő és egy sarkadi férfi tavaly – ismertették a rendőrségen, ahonnan a napokban továbbították az ügy iratait az ügyészségre.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A 32 éves nő a házába fogadott két huszonéves nőt, akikkel ismerősein keresztül került kapcsolatba. Kezdetben szállást és étkezést biztosított nekik, majd a gyanú szerint prostitúciós tevékenységre vette rá őket. Az interneten hirdette őket és szervezte meg nekik a találkozókat. Békéscsabán egy apartmanházban, Orosházán egy lakásban és egy apartmanházban kellett szexuális szolgáltatást nyújtaniuk. Emellett az akkori kedvesével, egy sarkadi férfival az ország másik végébe, Sopronba, Kapuvárra, Csornára is elvitték őket.

Előfordult, hogy a kizsákmányolt nők próbáltak megszökni vagy ellentmondani, de ekkor a kötegyáni nő a gyanú szerint erőszakossá vált, bántalmazta őket, így érte el, hogy továbbra is tegyék azt, amit addig, és a bevételüket szinte teljes egészében adják oda neki. Alkalmanként még egy harmadik nőnek is szerzett szexpartnereket, őt szintén az interneten hirdette.

A rendőrök a 32 éves kötegyáni nőt emberkereskedelemmel, kényszermunkával és kerítéssel, a 47 éves sarkadi férfit pedig emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítják, mindketten letartóztatásban vannak. A sarkadi férfinél elfogásakor kábítószert találtak, amelyből fogyasztott is, ezért kábítószer birtoklása miatt szintén felelnie kell. Egy orosházi férfi ellen pedig prostitúció elősegítése miatt indult eljárás, mert úgy adott ki szobákat, hogy tudta, prostitúcióhoz kellenek a helyiségek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában