Ittas vezetés

2022.09.20. 12:32

Megunta a szörpöt és a vizet, ezért sört ivott egy kondorosi férfi

Ittasan vezetett egy férfi Kondoroson, ezért büntetőeljárás indult ellene és elvették a jogosítványát. Utóbb nagyon megbánta, amit tett, mert a munkájához is kell a vezetői engedély. A rendőrség az ügyének iratait továbbította az ügyészségre.

Beol.hu

Forrás: police.hu

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök augusztus 5-én 20 óra 30 perc körül Kondoroson. Személygépkocsival közlekedett, a Hősök útján állították le. A pozitív eredményű szondáztatások után a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. A férfi kihallgatásán elmondta, hogy nagyon megbánta, amit tett. Ritkán iszik alkoholt, de aznap a nagy melegben otthon dolgozott és egy idő után megunta a vizet és a szörpöt, jól esett neki a sör. 

Nem tervezte, hogy bárhová is megy autóval, de egy ismerőse szólt neki, hogy visszaadná a kölcsönkért szivattyúját. Úgy gondolta, hogy kocsival elmegy érte, hogy este tudjon locsolni. Rosszul döntött, hiszen a munkájához kell a jogosítvány, amit emiatt egy időre elveszített. A Szarvasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait hétfőn továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy előre mérlegeljék az ittas vezetés kockázatait! A jogkövetkezmények, a jogosítvány bevonása mellett akár az is megtörténhet, hogy balesetet okoznak és nemcsak ők sérülnek meg, a saját autójukat törik össze, hanem vétlen károsultak, áldozatok is lesznek. Közlekedjenek szabályosan, ne vezessenek ittasan - adta hírül a police.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában