Békés megye

2022.09.02. 13:56

Megvilágosodás Napja: közlekedj biztonságosan ősszel is!

17. alkalommal tartja meg a rendőrség a „Megvilágosodás Napját”. Kedvezményes vásárlási lehetőség és lámpafényes kerékpáros felvonulás is szerepel a programban. A népszerű rendezvényen 2019-ben közel kétezren vettek részt.

Beol.hu

Fotó: police.hu

Beköszöntött az ősz, rövidülnek a nappalok, egyre többet kell majd szürkületben, sötétben közlekedni. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szeptember 30-án, két év kihagyás után ismét megrendezi a hagyományos és népszerű „Megvilágosodás Napját”. Legutóbb 2019-ben volt ilyen rendezvény, akkor a résztvevők száma megközelítette a kétezret. Az egésznapos program célja, hogy felhívja a kerékpárral közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára. Az akció keretén belül 9 óra és 18 óra között a megye 11 településén 17 kerékpárüzlet, illetve szerviz várja kedvezményekkel a bicikliseket. Árengedménnyel lehet majd első és hátsó világításokat vásárolni, amelyeket az akcióban résztvevő cégek, vállalkozások munkatársai díjmentesen szerelnek fel a kerékpárokra. 

A készlet erejéig a kerékpárokra első világítást vásárlók a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottságtól egy hátsó lámpát kapnak ajándékba. Ezen kívül a bizottság szakemberei és önkéntesei - amennyiben a tulajdonos igényli - fényvisszaverő matricákkal is ellátják a kerékpárokat és szükség esetén a hiányzó küllőprizmákat is pótolják. A kedvezményeket biztosító szervizek és üzletek listája az alábbiakban letölthető plakáton olvasható.

A nap programjában díjmentes kerékpár gravírozás is szerepel. A polgárőrök 16 és 19 óra között Békéscsabán, a Csaba Center főbejáratánál várják azokat, akik egyedi azonosító számmal szeretnék ellátni kétkerekűjük főbb részeit. Ugyanitt a rendőrség munkatársai segítséget nyújtanak a bicikliknek a lopások megelőzését és felderítését segítő Bikesafe rendszerben történő regisztrációjához is. 

A „Megvilágosodás Napja” példamutató és figyelemfelhívó kerékpározással zárul. A megye 7 városában, Békéscsabán, Békésen, Gyulán, Mezőkovácsházán, Szeghalmon, Sarkadon, és Szarvason 19 órakor az alábbiakban letölthető plakáton megjelölt helyszínekről indulnak kivilágított kerékpárjaikkal az akció résztvevői. A körülbelül fél órás kerekezés után minden helyszínen ajándéksorsolás lesz. Azok, akik Békéscsabán vesznek részt az esti kerékpáros felvonuláson, egy kerékpárt is nyerhetnek - adta hírül a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában