Kék hírek

2022.08.03. 11:20

Szíreket fogtak el a rendőrök Lőkösházánál

Embercsempészéssel gyanúsítanak a rendőrök három férfit, akik egy magát szíriai állampolgárnak valló nőnek segítettek abban, hogy illegálisan átlépje az államhatárt.

Beol.hu

Forrás: police.hu

Két férfit és egy nőt tartóztattak fel a rendőrök kedden 13 óra előtt néhány perccel Lőkösháza külterületén. Mindhárman szíriai állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni - olvasható a police.hu beszámolójában.

Valamennyien Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre. Az eljárás során az esettel összefüggésbe került egy osztrák honosságú  személygépkocsival közlekedő szír férfi is, akit néhány órával korábban az elfogás helyszínének közelében ellenőriztek a rendőrök. Őt is előállították a határrendészeti kirendeltségre. 

A nyomozók a három férfit, akik a gyanú szerint segítettek a nőnek abban, hogy illegálisan átlépje az államhatárt és eljusson Nyugat-Európába, embercsempészés bűntett  elkövetésével gyanúsítanak és őrizetbe vették mindhármukat. A nő ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd a magyar rendőrök átadták őt a román hatóság képviselőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában