Katasztrófavédelem

2022.05.16. 11:55

Sűrű hétvégét zártak a Békés megyei tűzoltók

Az elmúlt hétvégén négy tűzesettel és hat műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságához.

beol.hu

Illusztráció: /shutterstock.com/

Illusztráció: /shutterstock.com/

Egy személygépkocsi árokba hajtott szombat délután Békés és Mezőberény között, a 470-es úton. A jármű három utasa a baleset következtében könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A békési önkormányzati tűzoltók a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították. 

Az esti órákban egy hasonló esethez riasztották a tűzoltókat, ezúttal Végegyháza közelében, a 4434-es úton borult árokba egy személyautó. A jármű két utasa a balesetben csak könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. Az esethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit kerekeire fordították, áramtalanították, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak.

Egy kisteherautó villanyoszlopnak ütközött vasárnap hajnalban Orosházán, a Szélső utcában. A baleset következtében a gépjárművel egyedül utazó sofőr nem szenvedett sérüléseket, de az ütközés erejétől az oszlop eltörött és ráborult a járműre. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltó a vezeték kiszakaszolását követően a teherautóról az oszlopot kézi erővel eltávolították, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak.

Egy lakás fürdőszobájában szén-monoxid érzékelő jelzett vasárnap délben Szarvason, a Vasút utcában. A jelzésnek köszönhetően a lakók az épületet időben elhagyták, rosszullétre senki sem panaszkodott. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz magas koncentrációját a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a kémény műszaki felülvizsgálatáig a kazán további használatát ideiglenesen megtiltotta és kizárta a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan a berendezés használata nélkül továbbra is lakható maradt.

Kommunális hulladék és műanyag termékek égtek vasárnap délután Újkígyós külterületén, egy telephely nyitott udvarán. A tíz négyzetméteren égő szeméthalmot a békéscsabai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt tovább az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Pár óra elteltével egy hasonló esethez riasztották a tűzoltókat, ezúttal Orosházára a Nefelejcs utcába, ahol autógumik és kommunális hulladék égett. A helyi hivatásos tűzoltók gyors sugárral tűzet eloltották – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában