Vádemelés

2022.05.05. 09:00

Átcímkézett húst adott el a kereskedőknek egy orosházi üzletvezető

Jelentős mennyiségű és értékű termékre üzletszerűen elkövetett rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 69 éves orosházi férfival szemben, aki Gádoroson illegális húsfeldolgozó üzemet működtetett.

Illusztráció /shutterstock.com/

A férfi egy orosházi székhelyű, hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó betéti társaság üzletvezetője volt. A cég nagykereskedelmi tevékenysége a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalának határozata alapján 2015 májusától kezdődően előhűtött baromfihús kereskedelmi/vendéglátó egységekbe történő beszállítására terjedt ki. 

A cég csak később, 2016 decemberében, illetőleg 2017 februárjában kapott engedélyt darabolási, csontozási, majd csomagolási és újracsomagolási tevékenységre. 

A férfi egy másik, hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó kft. ügyvezetője is volt a vádbeli időszakban, amely cég a hústermékek forgalmazására semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. 

Annak ellenére, hogy a két cég erre vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett, 2015 januárja és 2016 novembere között a terhelt irányításával a Gádoroson működő illegális húsfeldolgozó üzemben jelentős mennyiségű baromfihús került feldolgozásra, átcsomagolásra és átcímkézésre. 

A férfi ezen időszakban az általa képviselt kft. nevében közel 300 millió forint értékben értékesített baromfihúst kis- és nagykereskedőknek, ezáltal jelentős mennyiségű és értékű rossz minőségű – engedély nélkül feldolgozott, átcsomagolt, átcímkézett – húst hozott forgalomba. 

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, ellenkező esetben végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg mindkét esetben tiltsa el a gazdasági társaságok vezető tisztségének viselésétől mint foglalkozástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában