Vádemelés

2022.02.10. 07:01

Nem akarta átadni autóját a végrehajtóknak a dombegyházi nő

Bírósági végrehajtás akadályozása miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 49 éves büntetlen előéletű magyardombegyházi nővel szemben, aki nem adta át a végrehajtónak a lefoglalt gépkocsiját.

Illusztráció /Shutterstock.com/

A nő tulajdonában lévő gépjárművet az egyik önálló bírósági végrehajtó az előtte folyamatban lévő végrehajtási eljárásban tavaly június 25-én lefoglalta. A terhelt a végrehajtási eljárás során a végrehajtásból eredő kötelezettségének nem tett eleget, a lefoglalt autót nem bocsátotta a végrehajtó rendelkezésére, ezért a Battonyai Járásbíróság tavaly március 13-án jogerős végzésével 10 ezer forintra rendbírságot szabott ki vele szemben.

Ezt követően a végrehajtó ismét felszólította a terheltet, hogy a járművet irodájának címére szállítsa be, illetve, amennyiben annak akadálya van, úgy a gépjármű fellelhetőségének helyét közölje. A terhelt ezen kötelezettségeinek továbbra sem tett eleget, ezért került sor vádemelésre vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában