Kék hírek

2022.02.08. 07:03

Amputálni kellett az ittasan balesetező csabacsűdi férfi alkarját

A Békés megyei ügyészi szervek a január 25-e és 30-a között 11 személlyel szemben emeltek vádat ittas járművezetés miatt. Ezen ügyekben egységesen arra tettek indítványt, hogy pénzbüntetésre ítéljék a szabályszegő sofőröket és tiltsák el őket a közúti járművezetéstől.

Beol.hu

Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az egyik ügyben az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt is vádemelésre került sor. Egy 47 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság a 2021. április 7-én véglegessé vált határozatával engedély nélküli vezetés és más szabálysértés miatt 100 ezer forint pénzbírsággal sújtotta és tizenkét hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi január 17-én, a délutáni órákban munkatársai társaságában egy békéscsabai vendéglátóhelyen nagyobb mennyiségű szeszes italt, de legalább 1,5 liter sört fogyasztott el, majd beült a tulajdonában álló személygépkocsiba és azzal Békéscsaba lakott területén belül közlekedett. 

21 óra előtt nem sokkal az Aradi utcában rendőri ellenőrzés alá vonták és megszondáztatták. A férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a járművezetéstől eltiltották és ráadásul közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt is állt.

A járási ügyészség indítványa ez esetben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására irányult, valamint arra, hogy a bíróság rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét és külön magatartási szabályként írja elő, hogy nyilvános helyen szeszes italt ne fogyasszon, illetőleg ne látogasson szeszes italt árusító nyilvános helyeket vagy rendezvényeket.

Egy másik ügyben súlyos következményekkel járt egy 52 éves büntetlen előéletű csabacsűdi férfi ittas vezetése, amely miatt a Szarvasi Járási Ügyészség emelt vádat. A férfi 2021. október 23-án, a délelőtt órákban Mezőtúron, a Peresi-holtágon lévő nyaralójában szeszes italt fogyasztott, legalább 1,5 liter sört és 5 cl házi pálinkát ivott meg. 

A késő délutáni órákban indult hazafelé Csabacsüdre a tulajdonát képező személygépkocsival a 46-os számú főúton. Haladása során, Gyomaendrőd külterületén ittassága folytán eltért az úttest egyenes vonalvezetésétől, a személygépkocsi lehaladt a jobb oldali útpadkára és ott a vízelvezető árok falának csapódott, amitől felborult, visszasodródott az úttestre és a tetejére borulva állt meg. 

A férfi úgy vett részt a közút forgalomban, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.  A baleset következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos, maradandó egészségkárosodással járó sérülést szenvedett, mivel az egyik alkarját könyöktől amputálni kellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában