Kék hírek

2022.01.13. 12:32

Saját munkaadóját rabolta ki az utcán a nagyszénási férfi

Rablás és lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 35 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő nagyszénási illetőségű, de Orosházán élő férfi ellen, aki munkaadóját lopta meg, majd ki is rabolta.

Fotó: Shutterstock

A férfi tavaly szeptember 6-án pékként dolgozott egy orosházi pékségben. Szeptember 16-án, a reggeli órákban bement a pékség irodájába és ellopta a tulajdonosnő pénztárcáját, amiben 25 ezer forint, személyes iratok és egy bankkártya volt. A pénzt kivette a pénztárcából és azt az iratokkal együtt egy kukába dobta.

Néhány nap múlva a férfi elhatározta, hogy a volt munkáltatójánál lévő készpénzt elveszi, miközben a sértett éjszaka a lakásáról a pékségbe megy kerékpárral. Ennek érdekében a férfi szeptember 21-én éjfél után Orosházán, a Veress József utcában lesben állva, arcát maszkkal eltakarva várta a pékségbe tartó sértettet. 

Kis idő múlva meg is pillantotta a kerékpárral közlekedő nőt, ekkor kifutott a ház elől és két kézzel nagy erővel meglökte. Ennek következtében a kerékpár irányítását elveszítve áttért az úttest bal oldalára, ahol az útpadkának nekiütközött, majd az út melletti füves részen a földre esett. 

Ekkor a férfi egykori főnökéhez lépett és elvette a kerékpár kosarából a táskáját, amelyben ekkor 33 ezer forint készpénz, egy 60 ezer forint értékű mobiltelefon, személyes iratok és egyéb személyes tárgyak voltak. A férfi a táskából kivette a pénzt, azt később lefoglalták tőle, a táskát az iratokkal, a telefonnal és egyéb tárgyakkal pedig az utcán eldobta, ahol azt később megtalálták, így az okozott 105 ezer forintos kár teljes egészében megtérült.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben a meg nem térült kár, 35 ezer forint erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában