Kék hírek

2022.01.27. 08:47

Nem volt kezdve dolgozni egy orosházi férfinak, azt hazudta, hogy elütötték

Büntetőeljárás alapjául szolgáló valótlan bejelentés tételével elkövetett hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, akinek nem volt kedve dolgozni menni, ezért kihívta a rendőröket, és az állította, hogy elütötték.

beol.hu

A férfi 2021. december 2-án, a reggeli órákban felhívta a 112-es segélyhívót és telefonon azt a valótlan bejelentést tette a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság Tevékenység Irányító Központjába, miszerint miközben Orosházán, a Tó utcán kerékpárral közlekedett, egy fehér színű személygépkocsi elütötte, a jármű vezetője pedig elhajtott a helyszínről. A bejelentést követően az Orosházi Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója megjelent a helyszínen, akinek a férfi valótlanul azt nyilatkozta, hogy kerékpárral közlekedett a munkahelyére, amikor a Rákóczi út és a Tó utca kereszteződésében jobb kéz felől eléhajtott egy fehér színű személygépkocsi, és kerékpárja első kerekének ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott a Rákóczi úton a Huba utca irányába. Azt is állította továbbá, hogy az ütközés hatására a gépjármű motorháztetején keresztül a kerékpárútra esett, aminek következtében mellkasi sérülést szenvedett, erre tekintettel a helyszínre érkező mentőszolgálat őt az orosházi kórházba szállította. A férfi még aznap megjelent az Orosházi Rendőrkapitányságon és magával vitte az orosházi kórházban részére kiállított ambuláns lapot, melyben megállapították, hogy semmilyen sérülése nincs, majd beismerte, hogy valójában nem szenvedett balesetet, csak kitalálta az egészet, mivel nem volt kedve aznap dolgozni – tájékoztatott a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában