Kék hírek

2022.01.15. 07:58

Adócsalásért kerülhet börtönbe a csabai autókereskedő

Jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 46 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy cég ügyvezetőjeként követett el adócsalást.

Fotó: Shutterstock

A férfi egy budapesti székhelyű, autókereskedelemmel foglalkozó korlátolt felelősségű társaság tagja és ügyvezetője volt. 2017-ben valótlan tartalmú havi adóbevallásokat nyújtott be az adóhatósághoz, azokban eltitkolta a cég valós járműértékesítéseit és az abból származó bevételeit, amivel közel 42 millió forintos adóhiányt okozott.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, 

tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a gazdasági társaság vezető tisztségének viselésétől mint foglalkozástól, valamint rendelje el a vele szemben más ügyben, jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 6 hónap időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában