Románia

2021.12.19. 14:51

Nagy a torlódás a keleti határszakaszon

A keleti határszakaszon a hétvégén dinamikusan megnövekedett szinte valamennyi határátkelőhelyen a várakozási idő, feltehetően a Nyugat-Európából haza tartó külföldi vendégmunkások miatt.

beol.hu

Forrás: police.hu

A szigorúbb járványügyi adminisztrációra, valamint a feltorlódott utazóközönség létszámára tekintettel a magyar-román határszakasz összes határátkelőhelyén a szokásosnál hosszabb ideig tart az átléptetés.

A Románia felé tartóknak a rendőrség azt javasolja, hogy folyamatosan figyeljék a www.police.hu oldal Határinfo adatait, ahol valamennyi határátlépéssel kapcsolatos aktuális információ elérhető.

A határátkelőhelyeken szolgálatot teljesítő rendőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy a folyamatos átléptetést biztosítsák. 

Így valamennyi magyar-román határátkelő teljes kapacitással működik. A dinamikus ellenőrzés érdekében a rendőrök már a határátkelőhelyek előtt segítik a közlekedők egyenletes haladását, valamint igyekeznek biztosítani számukra a folyamatos tájékoztatást. Emellett azokon az útszakaszokon, ahol nagyobb létszámú tömeg kénytelen várakozni,

a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök meleg tea osztásával, valamint minél frissebb információk átadásával próbálják az utazók várakozását könnyíteni.

Kérjük, aki Romániába szeretne menni – , és megteheti –, az indulását halassza későbbre, vagy útközben szálljon meg valahol, hogy elkerülje a határnál való éjszakai várakozást - olvasható a police.hu tájékoztatójában.

Kapcsolódó cikkünk: Hétfőtől csak formanyomtatvánnyal lehet Romániába utazni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában