elfogás

2021.10.21. 10:33

Polgárőrnek álcázta magát a medgyesegyházi tolvaj

Két férfit állítottak elő a rendőrök. Egyikük Orosházán tört be egy házba, a másik férfi Medgyesegyházán lopott pénzt egy idős nőtől.

Beol.hu

Lopni próbált egy házból egy férfi szerda délután Orosházán, a Luther utcában. Átmászott a kerítésen, betörte az épület egyik ablakát és bemászott rajta, majd több olyan dolgot összekészített, ami el akart vinni. A tulajdonos azonban tetten érte és hívta a rendőrséget. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei percek alatt kiértek a helyszínre és elfogták az 59 éves férfit, aki ellen lopás vétség miatt büntetőeljárás indult.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra 14 óra körül bejelentette egy medgyesegyházi nő, hogy előző nap este a házába bement egy polgárőrként bemutatkozó, maszkot viselő idegen és kutatott a dolgai között, majd elment. Az idős nő másnap vette észre, hogy hiányzik több tízezer forintja, ekkor hívta a rendőrséget. A rendőrök a bejelentés után néhány óra alatt azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves férfit. A medgyesegyházi férfi, aki nem polgárőr, a gyanú szerint korábban több lopást is elkövetett, általában nyitva hagyott autókból vett ki különböző dolgokat. A rendőrség lopás bűntett miatt folytat ellene eljárást – adta hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik