katasztrófavédelem

2021.10.19. 10:17

Lesodródott az úttestről egy autó Fábiánsebestyénnél

Hétfőn közúti balesethez, szén-monoxidos esetekhez és egy kéményben keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről hétfőn délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó gépjárművezető önerejéből el tudta hagyni járművét. A mentőszolgálat megvizsgált, majd további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi önkéntes és az orosházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a környezetét átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útlezárás volt érvényben – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Kéményben felgyülemlett korom gyulladt meg hétfőn délután Békéscsabán, a Jókai utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a rendkívül rossz állapotú instabil kéményt, a födémig visszabontották, majd eltávolították a kéményben és a környezetében lévő izzó égő részeket. Az épület fűtése a továbbiakban nem biztosított, így lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be.

Szén-monoxid érzékelő jelzett be hétfőn reggel Gyomaendrődön, a Vásártéri lakótelep egyik lakásának konyhájában. Az ingatlan tulajdonosa rosszullétre nem panaszkodott, a nyílászárókat kinyitotta és elhagyta a helyiséget. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltatóval közösen végzett ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató munkatársa a meghibásodott nyílt égésterű kazánt a műszaki felülvizsgálatáig a rendszerből kizárta.

Mivel a fűtés alternatív módon nem biztosított, így lakosságvédelmi intézkedés keretében az ingatlan lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Az esti órákban Gyomaendrődön ismét egy szén-monoxidos esethez riasztották a tűzoltókat, ezúttal az Árpád utcában jelzett az érzékelő.

A helyi önkormányzati és szarvasi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató munkatársa, a karbantartás elvégzéséig a meghibásodott készüléket a rendszerről ideiglenesen leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a fűtés elektromos fűtőberendezés segítségével biztosított. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg

Ezek is érdekelhetik