vádemelés

2021.10.17. 12:15

Interneten rendelt holland kendermagot egy berényi férfi

Kábítószer birtoklása előkészületének bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség, és vádiratában szintén felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves büntetlen előéletű mezőberényi férfi ellen, aki kábítószer tartalmú kendert akart termeszteni.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi Hollandiából rendelt az interneten keresztül 15 darab magas kábítószer-hatóanyag tartalmú kender (kannabis) magot az év elején, melyeket légipostai úton a mezőberényi lakcímére kért küldeni.

A magok elültetésével az volt a célja, hogy ő, illetőleg ismerősei kábítószerhatóanyag-tartalmú kendernövényeket termesszenek. Ám végül a postai küldeményt a Magyarországra történő érkezését követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága átvizsgálta, amelynek során észlelte a csomagban lévő 15 darab növényi magot, így a küldeményt zár alá vették – ismertette az ügy részleteit a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában