kék hírek

2021.10.16. 17:31

Félméteres gömbvassal vert össze két férfit egy dévaványai fiatal

A Szarvasi Járási Ügyészség 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 19 éves büntetlen előéletű dévaványai férfi ellen, aki egy vasbottal támad rá két másik férfira.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fiatal férfi tavaly december 31-én Dévaványán, egy családi házban vendégként vett részt egy szilveszteri bulin. A hajnali órákban erősen ittas állapotban egy lány miatt összeszólalkozott egy másik, szintén ittas állapotban lévő vendéggel. A szóváltás dulakodásba fordult át, a földre is leestek, de a társaik szétválasztották őket.

Ezt követően a férfi, a házigazda kérésére kerékpárral hazament, de elhatározta, hogy elégtételt vesz. Megkérte az apját, hogy vigye őt vissza, de előtte a családi házuk műhelyéből magához vett egy 57 cm hosszúságú, 1,8 cm átmérőjű gömbvasat.

Amikor megérkeztek, magához vette a gömbvasat, odalépett az utcán tartózkodó fiatalhoz, akivel korábban dulakodásba keveredett, és legalább három alkalommal, kis-közepes erővel megütötte a felsőtestét és a bal kezét. Egy harmadik férfi megpróbálta szétválasztani a feleket, és közéjük lépett, de a férfi őt is megütötte.

Mindkét bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseseket szenvedett, de a bántalmazás körülményeire – a sérülések anatómiai elhelyezkedésére, valamint a gömbvas kialakítására, anyagára – figyelemmel fennállt a reális lehetősége a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések (a koponya vagy a kéz csontjainak törése) keletkezésének. A súlyosabb sérülések elmaradása a véletlennek, valamint a sértettek aktív védekezésének volt köszönhető.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás tartása nélkül hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt vasbotot, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában