lezárt vizsgálat

2021.10.12. 13:21

Bozótvágóval ment rabolni egy békési férfi

Békésen történt rablással és lopásokkal gyanúsított férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség.

beol.hu

Fotó: Shutterstock

Megöléssel fenyegetett egy családot egy férfi május 8-án reggel Békésen – írja a police.hu.

Megjelent a házuknál, majd a bejárati ajtót kinyitó férfit bozótvágóval megütötte és több millió forintot, ékszereket követelt tőle, illetve a szintén ott lakó nőtől. Azt mondta nekik, hogy ha nem kapja meg amit kért, levágja a fejüket.

A férfin és a nőn kívül a házban volt még a nő lánya és unokahúga, ők azonnal odaadták a telefonjaikat, de ezeket a támadó összetörte. Végül az idősebb nő odaadta az arany ékszereit. Ezután az agresszív férfi még kipakolt egy táskát, pénzt vett ki belőle és távozott.

A rendőrök a rablással, magánlaksértéssel, rongálással, testi sértéssel gyanúsítható férfit még aznap elfogták és őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van. A 39 éves békési férfi március és május között ezen kívül még több bűncselekményt elkövetett Békésen.

Ellopott egy autót, amelyben a tulajdonos benne hagyta az indítókulcsot, és betört négy lakóházba.

Az egyik helyről semmit nem vitt el, de a másik három helyen a lopással és a rongálással összesen több százezer forint kárt okozott. A Békési Rendőrkapitányság az ügyekben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a férfi ellen indult büntetőeljárások iratait hétfőn továbbította az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában