katasztrófavédelem

2021.09.09. 08:32

Lakhatatlanná vált a nagy tűzben a kunágotai ház

Kigyulladt teherautó, égő nádas, lángra kapott trágyakazal és egy kiégett családi ház adott munkát megyénk tűzoltóinak szerdán.

beol.hu

Teherautó fülkéje égett teljes terjedelemben szerdán kora délután Szarvason, a Szentesi úti lakóparkban. A sofőr a meggyulladt járművet időben el tudta hagyni. A tűz feltehetően a motortérben keletkezett, a felépítményre és az üzemanyag tartályra a tűz nem terjedt tovább. A szarvasi hivatásos tűzoltók, két vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd hőkamerával a tűzzel érintett területet átvizsgálták – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Száraz fű és nádas gyulladt meg ugyanezen a napon Csökmőn, a Széchenyi utca közelében. Az egy hektáron égő növényzetet, a szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ugyancsak szerda délután egy családi ház két szobájában csaptak fel a lángok Kunágotán, az Aradi úton. Az eset idején otthon tartózkodó tulajdonost, aki kis mennyiségű füstöt lélegzett be, a mentőszolgálat megvizsgálta és a helyszínen ellátta. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, két vízsugárral a tüzet eloltották a szobákat kiszellőztették, majd hőkamerával az épületet átvizsgálták. A tűz következtében az ingatlan lakhatatlanná vált, lakosságvédelmi intézkedés keretében a tulajdonos ideiglenesen rokonoknál került elhelyezésre.

Trágyakazal gyulladt ki szerdán délelőtt Gyomaendrőd és Szarvas között, a 443-as út közelében. A háromszáz négyzetméter kiterjedésben égő kazlat, a gyomaendrődi önkormányzati és szarvasi hivatásos tűzoltók, két vízsugár, egy erőgép és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában