kék hírek

2021.09.08. 19:29

Apját és egy hajtót is meglőtt egy fiatal vadász Szeghalmon

Egy fiatal férfi édesapját valamint egy hajtót is megsebesített egy tavaly, Szeghalmon történt vadászaton.

B. O.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat és vádiratában pénzbüntetés, valamint a vadászati tevékenységtől eltiltás kiszabását indítványozta a Szeghalmi Járási Ügyészség azzal a 20 éves szeghalmi férfival szemben, aki vadászat közben az azon szintén résztvevő apját és az egyik hajtót megsebesítette – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A fiatal férfi tavaly november 28-án délelőtt Szeghalom külterületén apróvadvadászaton vett részt, mint fegyver használatára jogosult vadász. A vadászok és a hajtók a vadászat során félkörívben kezdték meg a haladást, és így egy körülbelül 40-szer 50 méter nagyságú bányagödörhöz érkeztek, amelyen csak a résztvevők egy részének vezetett keresztül az útja.

A férfi a növényzettel benőtt bányagödrön kívül helyezkedett el, de tudnia kellett, hogy többen a gödörben vannak. Ebben a helyzetben a bányagödörben a hajtókkal szemben haladt egy nyúl, majd kifutott abból.

A férfi a tőle balra haladó vadra kétszer rálőtt a nála levő dupla csövű sörétes puskával, és a lövések egyikével eltalálta a tőle balra, a bányagödörben elhelyezkedő, szintén vadász édesapját és az egyik hajtót.

A férfi a lövést megelőzően nem győződött meg arról, hogy azzal más életét vagy testi épségét veszélyezteti-e, nem bizonyosodott meg arról, hogy a gödörben levő vadászok és hajtók a lőirányon kívül esnek-e. Mindketten 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek a lövés következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában